fbpx
  • +38(073) 08 22 030
  • Пн-Пт 9:00-18:00 Сб 10:00-15:00
  • м. Львів вул. Трускавецька 2Б ЖК «Парус Smart»

Всього лише 15-20 років тому кондиціонер, встановлений в будинку або квартирі, був справжньою рідкістю. Спліт-системи мали тільки одиниці. Тепер же, купуючи кліматичну техніку людей цікавить не просто кондиціонер, а кондиціонер інверторного типу. Так що ж це таке і що він із себе представляє?

Інверторний кондиціонер – це пристрій основними елементами якого є компресор, конденсатор, дросель і випарник, з’єднані між собою мідними трубками, які утворюють холодильний контур. У міру руху в цьому контурі холодоагент переходить з рідкого стану в газоподібний і назад. З кожним циклом фазового переходу відбувається поглинання / виділення тепла, яке передається навколишньому повітрю.

Що ж відбувається в звичайних кондиціонерах з досягненням в приміщенні заданої температури повітря? А відбувається, здавалося б, цілком природна річ – компресор зупиняє свою роботу. Потім, з плином часу система фіксує зміну температури, і компресор знову починає свою роботу.

Таким чином, кондиціонер часто включається / вимикається, створюючи при цьому підвищені пускові навантаження на компресор і саму електричну мережу. Як наслідок, в системах кондиціонування з нерегульованою потужністю ми маємо підвищений знос деталей і вузлів компресора і не ефективне енергоспоживання.

Чим же відрізняється інверторний кондиціонер від звичайного?

Принциповою відмінністю інверторних систем є спосіб управління роботою компресора. При досягненні цільової температури він не припиняє свою роботу, а лише знижує до необхідного ступеня свою продуктивність за рахунок зміни частоти обертання електродвигуна. І навпаки, якщо температура значно перевищує комфортну для користувача, компресор збільшує свої обороти.

Регулювання продуктивності систем кондиціонування стала можливою завдяки інвертуванню – процесу перетворення змінного електричного струму в постійний. Таке перетворення дозволяє регулювати швидкість обертання двигуна в широких межах, в деяких випадках понад 3500 об / хв. В результаті інвертор набуває ряд незаперечних переваг у порівнянні з традиційними кондиціонерами.

Переваги кондиціонерів з інверторними компресорами

Економічність. Інверторні кондиціонери споживають в середньому на 30-40% менше електроенергії. У сучасних системах коефіцієнт енергоефективності EER може перебувати в межах 4 або навіть 5 одиниць.

Швидкий вихід на задану температуру. Завдяки мікропроцесорній системі управління, система автоматично підбирає оптимальний рівень охолодження / обігріву, що дозволяє досягати необхідних параметрів в 2 рази швидше, ніж у випадках з не інверторними системами.

Точна підтримка цільової температури. Плавне регулювання продуктивності компресора дозволяє підтримувати задану температуру з точністю до 0,5 ° C.

Низький рівень шуму. Можливість роботи двигунів вентиляторів, як зовнішнього, так і внутрішнього блоків на дуже малих обертах забезпечує зниження рівня шуму до цілком комфортних для людини.

Ефективний обігрів в зимовий час. Інверторні моделі від деяких відомих виробників здатні підтримувати тепло в обслуговуваних приміщеннях при вуличній температурі до -30, причому ефективність обігріву на порядок вище в порівнянні з будь-яким електричним обігрівачем.

Мале навантаження на електромережу. Відсутність великих стартових струмів при включенні компресора робить навантаження на електричну мережу мінімальною.

Продаж кондиціонерів

Інверторний кондиціонер купити можна на сайті https://www.kamikom.com.ua/. Компанія Kamikom пропонує широкий вибір різних типів кондиціонерів від відомих в галузі брендів. Пропонована продукція виготовлена з високоякісних матеріалів, а дизайн внутрішніх блоків дозволяє вільно розміщувати їх в будь-якому місці.

[xyz-ihs snippet=”Services”]

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Заповніть форму і отримайте розрахунок вартості робіт