fbpx
  • +38(073) 08 22 030
  • Пн-Пт 9:00-18:00 Сб 10:00-15:00
  • м. Львів вул. Трускавецька 2Б ЖК «Парус Smart»

Прокладка магістралі під кондиціонер Львів. Оскільки система кондиціонування складається з двох блоків, один з яких розташовується зовні, а другий всередині будівлі, то між ними завжди прокладаються відповідні комунікації. Прокладка магістралі під кондиціонер включає в себе прокладку мідного трубопроводу для циркуляції фреону, спеціальної дренажної трубки для відведення конденсату і електричні дроти.

Варіанти прокладки магістралей під кондиціонер

Монтаж траси кондиціонера можна реалізувати декількома способами. Якщо в квартирі вже зроблений ремонт, то магістраль прокладається в спеціальні пластикові шахти, які кріпляться безпосередньо на стіни. Якщо ж установка системи запланована на етапі косметичного ремонту, то буде більш раціонально прокласти магістраль для кондиціонера в заздалегідь зроблені технологічні прорізи в стіні, які потім сховаються оздоблювальними матеріалами.

Другий варіант є більш прийнятним для багатьох користувачів, так як система кондиціонування виглядає більш естетично і привабливо. Всі комунікації прокладаються приховано, а відповідно їх не буде видно. Але виконати таку роботу можуть тільки фахівці з великим досвідом, так як тут є кілька важливих нюансів, ігнорування яких неодмінно призведе до неправильної роботи системи. Компанія KAMIKOM може допомогти вам в цьому. В штаті задіяні лише висококваліфіковані спеціалісти з багаторічним досвідом роботи у сфері монтажу систем кондиціонування.Прокладка магістралі під кондиціонер у Львові та найближчих містах по доступним цінам з гарантією на виконані роботи.

Є два варіанти прокладки дренажної трубки: спільно з фреонової трасою і окремо.

Спільне прокладання фреонової та дренажної магістралі

При прокладанні загальної магістралі всі комунікації кондиціонера укладаються разом з міжблочний кабель живлення і дренажним шлангом. В цьому випадку дренажний шланг виводиться на вулицю і кріпиться до кронштейну зовнішнього блоку кондиціонера. При прокладанні такої траси послідовність роботи наступна:

  • Якщо кондиціонер ще не куплений, то необхідно визначитися з потужністю обладнання – від цього буде залежати діаметр фреонової траси.
  • Далі робиться розмітка місць розміщення внутрішнього і зовнішнього блоків системи кондиціонування. При цьому варто враховувати, що кожна модель кондиціонера має максимально можливу довжину траси (в побутових моделях – близько 15 метрів).
  • Далі робиться розмітка під канал магістралі.
  • Після здійснення розмітки робиться штроба під кондиціонер в несучій стіні і далі до місця установки обладнання. Для цієї операції робоча бригада компанії Каміком використовує спеціальний ріжучий інструмент, і обладнання для уловлювання пилу.
  • Далі в зроблену штробу укладаються всі необхідні комунікації. При цьому мідні трубки для фреону обов’язково утеплюються для більш ефективної роботи системи.
  • На завершальному етапі прокладки траси всі комунікації закріплюються в штробі спеціальної перфорационной стрічкою і закладаються розчином.
  • Додатково за бажанням замовника може бути здійснена опресовування траси кондиціонера рідким азотом. Також встановлюється спеціальний клапан і манометр контролю тиску.

При виконанні цих робіт слід враховувати, що вартість прокладки траси під кондиціонер в Львові в основному залежить від відстані між зовнішнім і внутрішнім блоками. Крім цього якщо фреонова і дренажна магістралі йдуть окремо, то ціна на штроблення стін під кондиціонер буде також залежати від додаткового відстані до системи каналізації.

Роздільна прокладка фреонової та дренажної магістралі

Роздільний спосіб прокладання траси під кондиціонер застосовується в тих випадках, коли більш рентабельно виводити трубку для конденсату в існуючу систему каналізації або на це є особливі вказівки домоуправління, ЖЕКу, управління архітектури. У таких випадках основна штроба під кондиціонер, ціна якої залежить від відстані між блоками, може робитися в будь-якому зручному і найбільш короткому напрямку. А ось штроба, в яку буде закладено трубка для конденсату, робиться під ухилом не менше 3 градусів.

На закінчення слід зробити висновок, що виконати таку роботу під силу тільки професіоналам з великим досвідом. Відомо чимало випадків, коли саме на етапі прокладки траси кондиціонера, ціна якої не так вже й значна, дилетантами допускається багато помилок, що призводять в непридатність обладнання та змушують замовника робити ремонт заново. Щоб уникнути таких неприємних наслідків, заощадити час і гроші – замовляйте прокладку магістралі кондиціонера у професіоналів, які знають свою справу. Зробити це можна на сайті https://www.kamikom.com.ua/ . Компанія Kamikom надає професійні послуги з прокладання магістралі під кондиціонер у Львові та околицях.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Заповніть форму і отримайте розрахунок вартості робіт