fbpx
  • +38(073) 08 22 030
  • Пн-Пт 9:00-18:00 Сб 10:00-15:00
  • м. Львів вул. Трускавецька 2Б ЖК «Парус Smart»

Кондиціювання повітря – це процес формування параметрів повітря з метою створення відповідного мікроклімату в будівлі (або його частини), необхідного для комфорту жителів. Оптимальна температура, вологість і чистота повітря досягаються в результаті його зволоження, сушіння, нагрівання та охолодження. Ці процеси зазвичай доповнюють систему вентиляції, яка забезпечує будівлю свіжим зовнішнім повітрям.

На ринку представлений широкий асортимент кондиціонерів. Залежно від функції, яку вони повинні виконувати, існують кондиціонери з охолодженням і обігрівом, а також системи повного кондиціонування. Вони можуть бути як портативні, так і стаціонарні пристрої; один блок або кілька штук. Найбільш популярними є спліт і мультиспліт системи, що складаються з одного або декількох внутрішніх блоків, оснащених випарником, системою управління і вентилятором, і зовнішнього блоку, що включає тепловий насос, конденсатор і вентилятор (обидва блоки з’єднані між собою двома проводами. Фреон). Кондиціонери цього типу характеризуються більшою ефективністю, ніж компактні моноблочні пристрої, і забезпечують більш тиху і ефективну роботу.

Спліт і мульти-спліт кондиціонери

Спліт-кондиціонери випускаються в декількох версіях, в залежності від типу і способу монтажу внутрішнього блоку.

  • Настінні кондиціонери. Вони характеризуються привабливим дизайном і ефектним зовнішнім виглядом. Вони розташовані якомога ближче до стелі, щоб демпфери направляли повітряний потік від горизонтального до похилого вниз (охолодження) і прямо вниз (нагрів).
  • Касетні кондиціонери. Вони призначені для установки в просторі підвісних стель, при цьому оптимальний розподіл повітря в приміщенні забезпечується агрегатами з чотиристороннім відведенням повітря. Внутрішнє повітря всмоктується через центральне всмоктувальне сопло і після отримання відповідних параметрів видувається назад в приміщення.
  • Канальні кондиціонери. Як і повітроводи, вони монтуються в просторі над підвісною стелею. Повітря розподіляється по каналах, розташованими в стелі або стінах.
  • Коробка кондиціонерів. За зовнішнім виглядом вони нагадують звичайні обігрівачі. Вони розміщуються на підлозі біля стіни або кріпляться безпосередньо до стелі.

Особливий тип спліт-кондиціонерів – це спліт-системи, які, працюючи в режимі охолодження, дозволяють диференціювати температуру припливного повітря в окремих внутрішніх блоках. У більш широких системах, оснащених тепловим насосом і відповідними системами управління та регулювання, можна одночасно нагрівати і охолоджувати різні приміщення. У цьому випадку тепло передається з охолоджуваних областей в ті, які необхідно нагріти, що дозволяє значно економити енергію.

Монтаж та сервіс кондиціонування повітря

Монтаж кондиціонера найкраще доручити навченим фахівцям компанії Каміком. Пам’ятайте, що тільки професіонали, які отримали кваліфікаційний сертифікат в області ремонту і технічного обслуговування холодильного обладнання та установок, що містять контрольовані речовини, можуть заправляти кондиціонер холодоагентом і проводити випробування системи на герметичність.

Нехтування регулярним обслуговуванням кондиціонерів рано чи пізно призведе до зниження якості охолодження і в кінцевому підсумку до виходу з ладу. Тому один або два рази на рік необхідно проводити перевірку, яка повинна включати, серед іншого: формування та очищення конденсатора і випарника і перевірку тиску в системі охолодження. Спеціалізована компанія КАМІКОМ зробить це якісно, професійно та по оптимальній ціні.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Заповніть форму і отримайте розрахунок вартості робіт